Qizini - The Friendly Food Company

Duurzaamheid en QiZiNi

Als maatschappelijk betrokken onderneming speelt duurzaamheid en duurzaam ondernemen een belangrijke rol bij QiZiNi. Met ons MVO-beleid hebben we een stevige basis gelegd voor duurzaamheid, waarbij we rekening houden met de effecten van onze organisatie op mens, milieu en maatschappij. We vinden het belangrijk dat we voorzichtig omgaan met onze omgeving. Binnen QiZiNi doen we er moeite voor om een plezierige werkomgeving te creëren voor iedereen die bij en met ons werkt.

Verantwoorde herkomst

De QiZiNi-producten moeten lekker zijn én op een verantwoorde wijze worden geproduceerd. Daarom streven wij ernaar dat op termijn een derde van de voedselingrediënten afkomstig is uit een duurzame bron. Voor onze QiZiNi-producten maken we alleen maar gebruik van natuurgerijpte kazen en duurzame palmolie. Bovendien zijn al onze belegde wraps, sandwiches, panini’s, baguettes en broodjes vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Samen met onze leveranciers zijn we dagelijks bezig om toevoegingen te beperken. We gebruiken uitsluitend natuurlijke additieven en alleen als dit strikt noodzakelijk is.

Verpakkingsmateriaal

Het papieren verpakkingsmateriaal dat wij gebruiken, is FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat het gemaakt wordt van hout uit verantwoord beheerde bossen. Ook kijken we naar de mogelijkheden om gerecycled materiaal te gebruiken. Hierbij houden we uiteraard altijd de hygiëne in het oog. Verder vinden we het belangrijk dat er minder voedsel wordt weggegooid. Bij overschotten zullen we bekijken of we kunnen recyclen en of we kunnen doneren aan lokale voedselbanken. Bovendien willen we onze impact op het milieu verlagen door het terugdringen van het energieverbruik.

Onze QiZiNi-producten worden steeds duurzamer. Dat smaakt goed!